KPNI Menu

Op het KPNI menu staat puur, onbewerkt en eerlijk voedsel. Met andere woorden voedsel die we in de vrije natuur kunnen terugvinden: veel groenten, knollen, kruiden, fruit, zaden, noten, ei, vis, schaaldieren en gevogelte. Alle recepten in mijn blog zijn vrij van granen, zuivel, geraffineerde suikers, vervangsuikers, peulvruchten, aardappelen, soja en zoogdierenvlees(vrij van meest voorkomende allergenen).

(R)evolutionaire voeding zit barstensvol eiwitten, essentiële vetten, vitaminen, mineralen en vezels die je gezond en fit houden!  Door de juiste voeding te eten op het juiste moment en op de juiste manier, kan je een directe invloed uitoefenen op jouw klachten en gezondheid.
Maar daarvoor moet je in de eerste plaats (w)eten wat je eet.

Doe de test en eet 4 weken KPNI gezond en ervaar zelf wat er gebeurt met je lichaam …

Wat is KPNI?

KPNI of klinische psycho-neuro-immunologie is een wetenschap die onderzoekt hoe ons immuunsysteem, centraal zenuwstelsel, hormonaal systeem en psyche elkaar beïnvloeden. Het doel van de KPNI is op zoek te gaan naar en inzicht te hebben in het verstoorde werkingsmechanisme van de pijn of ziekte (verder dan het symptoom). Dan wordt er effectief ingegrepen op deze verstoorde werkingsmechanismes met natuurlijke interventies: de juiste voeding, meer beweging en een andere levensstijl kunnen het lichaam weer optimaal laten functioneren!

Streefdoel en missie

Het is mijn doel om mensen opnieuw de relatie te laten leggen tussen voeding en gezondheid. Bewust gezond eten en weten wat je eet. Want dit zijn we met z’n allen vergeten. Dit blog zal je up-to-date informatie geven over de interactie tussen voeding en gezondheid. Samen met de kennisblog www.kpnibelgium.com, wil ik jullie begeleiden om deze prachtige wetenschappelijke kennis om te zetten in gezonde, lekkere en heel toegankelijke gerechten. Mijn missie is mensen weer bewust te doen kiezen voor gezonde voeding en de kracht van voeding op het lichaam te laten ervaren.

KPNI Foodie

Inspiratiebron

Al meer dan 15 jaar run ik samen met mijn man, Koen De Witte, twee gezondheidscentra. Steeds meer krijg ik de vraag van onze patiënten hoe zij nu precies hun nieuwe levensstijl kunnen starten in de keuken en waar zij inspiratie en kennis kunnen halen. Met dit blog wil ik graag al mijn kennis en ervaring delen. Welke gerechten bij ons dagelijks op tafel komen. Welke smaken, reizen en mensen me inspireren om lekkere en eenvoudige recepten te creëren. Ik wil laten zien dat een KPNI voedingspatroon zelfs mogelijk is met drie jonge kinderen en een drukke job. Ik neem je graag mee op gezond KPNI avontuur!