ZEEWIER PROEVERIJ, recht uit de zee op je bord! (VOLZET)

Deze workshop is volzet.

Benieuwd naar de wondere wereld van wilde zeewier? Ga dan met ons mee op zeewier proeverij.  Trek je laarzen aan en zet je zintuigen op scherp!

Dit is één van onze favoriete evenementen.  Want Zeewier is een verbazingwekkend organisme. Het is de bron van het leven. Zeewier zit bovendien vol vezels, eiwitten, een uniek aminozuurpatroon, schitterende algenoliën, jodium en tal van andere mineralen en vitamines.  Deze workshop organiseren we samen met Guido Krijger van Wildwier, op verplaatsing in Neeltje Jans (Oosterschelde).  Letterlijk met onze voetjes in de zee want we gaan zelf het wier knippen, proeven en heerlijke gerechten bereiden.

Wat mag u verwachten?

 • Een unieke wierenwandeling: Guido Krijger van Wildwier, specialist op het gebied van duurzame en traditionele vangst van wild zeewier, neemt ons  mee in het ondiepe water en laat ons kennis maken met de vele soorten zeewier uit de Noordzee. 
   
 • Na proeftocht licht Koen De Witte van KPNI Center de medicinale werking van zeewier toe. Dit groene goud uit de zee zit vol krachtige pigmentstoffen zoals chorofyl en fucoxanthine met sterke antioxidatieve eigenschappen. Zeewier stimuleert de vetverbranding, vermindert insulineresistentie, remt groei van kankercellen,…
   
 • Maar ook in de keuken biedt zeewier een “zee van mogelijkheden”. Met heerlijke en eenvoudige recepten ontdekken we het ziltige, de umami en de veelzijdige toepassingen van zeewier.   In verschillende kookteams gaan jullie zelf aan de slag met de eigen geoogste wieren. We maken samen een heerlijk zeebuffet. Ter plekke, buiten aan zee! 

Bereid je voor!

 • Neem laarzen mee of schoenen die nat (zout) mogen worden en je voeten beschermen tegen scherpe oesters.
 • Zorg dat je bestand bent tegen de weersomstandigheden. 
 • Check van te voren de locatie zodat we met z’n allen op tijd kunnen starten. We hebben een strak tijdschema omwille van de getijden.
  N51° 38’ 30.69”, E3° 42’ 21.61” Einde noordoostelijke havendam van Vluchthaven op Neeltje Jans. Dat is de haven ten westen van het Topshuis (grote vierkante gebouw van Rijkswaterstraat).
  Routebeschrijving: Vanaf N57, afslag Neeltje Jans. Einde afslag linksaf (bordje Noordzeestrand). Bij de haven rechtsaf (bordje ‘parkeren’). Dan na 250 meter linksaf het onverharde terrein op. Rijd door tot einde havendam bij de grote vierkanten betonnen blokken. Je kunt hier prima parkeren. Er is geen sanitaire voorziening.

Schrijf je snel in:

deze workshop is volzet

Wens je deel te nemen aan deze proeverij, stuur ons een mailtje. We zijn bezig met de planning van de tweede zeewierproeverij.

Prijs: €85 per persoon
Schrijf je hier in.

Bring a friend korting!  Het wordt opnieuw een leerlijk en plezant avontuur. Kom daarom samen met een vriend(in) genieten van deze zeewierproeverij en betaal slechts €150 voor 2 personen. Boek nu voor meerdere personen en betaal €10 per persoon minder.


De plaatsen zijn beperkt. Vol=vol
Je plaats is pas definitief gereserveerd na ontvangst van de betaling.

 

Datum 09/05/2020
Tijd
09:15
Locatie Neeltje Jans, Oosterschelde
Prijs €85