Ontbijt

Chocolade chia pudding met frambozenmousse

24/04/'19

Heb je zin in een lekker EN gezond verwenontbijt? Maak dan eens een chiapudding klaar.

Ten 'huize Foodie' hebben wij niet vaak de gewoonte om te ontbijten. We streven ernaar om onze maaltijdfrequentie te beperken tot tweemaal per dag.  Maar als we dan toch nood hebben aan een stevig ontbijt, dan verkiezen we een gezond ontbijt voorzien van goede vetten, vezels en eiwitten

Vandaag maak ik een verwenontbijt klaar. Deze chocolade chia pudding met frambozenmousse bevat geen eitjes maar is toch heel eiwitrijk.  Dit recept met chiazaad, avocado en frambozen is zo makkelijk en voorziet je van de nodige brandstof om je dag goed te starten.  

Wil deze chia pudding versterken met alle nodige aminozuren voeg dan  A'min  toe (aminozuren uit gefermenteerde groenten en geen synthetisch geproduceerde aminozuren) of wil je een extra energieboost voeg dan Ribose toe (zuivere ribose, vrij van hulpstoffen).

Recept - Chocolade chia pudding met frambozenmousse

voor 2 personen:

voor frambozenmousse:

  • 200 g verse frambozen (of rode vruchten naar keuze: aarbeien, blauwe bessen,...)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 dadelstroop (bestel nu)
  • optioneel: 2 el A'min (bestel nu)
  • optioneel: sap van 1/2 limoen

Voor de chia pudding:

afwerking:

  • cocos chips (bestel nu)
  • enkele verse frambozen

Begin met de chia pudding.  Meng het gemberpoeder, de cacao en het snuifje zout  door het amandelmelk.  Roer 1 el dadelstroop door de amandelmelk tot alles goed opgelost is.  Giet de amandelmelk bij het chia zaad.  Roer alles stevig door elkaar om klontertjes te vermijden.  Laat de pudding minimum 30 minuten rusten (volledige nacht kan ook). 

Maak ondertussen de frambozenmousse.  Was de frambozen onder koud stromend water. (Gebruik bij voorkeur biologische rode vruchten).  Schil en ontpit de avocado. Mix de alle ingrediĆ«nten (avocado, frambozen en 1 el dadelstroop) tot een gladde mousse. Je kan de mousse een frisse toets geven door het sap van 1/2 limoen toe te voegen. 

Neem twee glaasjes en doe hier een ruime eetlepel chiapudding in, daarop de frambozenmousse en werk af met wat cocos chips en framboosjes.

Eet smakelijk!

 

Tip: je kan de dadelstroop ook weglaten en/of vervangen door A'min bij de frambozen mousse en Ribose bij de chiapudding. Beiden geven een zoete toets en heel wat extra nutritionele waarde.
Tip: wanneer de chia pudding te stevig geworden is na een nachtje te rusten in de koelkast, kan je gerust een beetje extra amandelmelk toevoegen om het geheel wat vloeibaarder te maken.

Print dit recept