Warme groenten

Groentefrietjes met tartaarsaus

17/09/'18

5 REDENEN waarom we beter kiezen voor GROENTEFRIETJES:

 1. Goede koolhydraten minder belastend voor insulinestofwisseling

  Juiste koolhydraten uit groenten zijn minder belastend voor de suikerstofwisseling. Dit in tegenstelling tot koolhydraten uit granen die een sterke stijging van de insuline veroorzaakt en zo ook meer vetten opslaat in je lichaam.

 2. Goede cellulaire vezels voor gezond darmmicrobioom

  Goede “sterke “ cellulaire vezels uit groenten (vnl knollen) moeten nog verder afgebroken in de dikke darm, wat de groei van gunstige lactobacillen stimuleert.

 3. Gevarieerd groentenpallet voor immuunsysteem

  Een grote diversiteit aan groenten zorgt voor een grote diversiteit aan gunstige darmbacteriën. En hoe diverser de darmflora, hoe gezonder ons immuunsysteem.

 4. Ketogeen met juiste vetzuren

  Een ketogeen voedingspatroon met juiste vetzuren uit kokos en olijfolie, helpt ons lichaam om sneller vetten af te breken en ontstekingen af te remmen.

 5. Vrij van anti-nutriënten

  Een voedingspatroon zonder schadelijke anti-nutriënten zoals saponinen (peulvruchten, soja), lectines (granen) en gliadine (gluten en tarwe), breekt het darmslijmvlies niet af.

Met dit eenvoudig recept kan je zelf in de keuken aan de slag gaan om heerlijke homemade veggie frietjes te bakken.  Maar denk je: "werken, sporten, quality time, family time, me time en oh ergens daar tussen nog een gezonde maaltijd bereiden...?"  Albert Hein heeft dit voor je gepiept en heeft 800 g verse groentefrietje in het versvak voor je klaarliggen.

Je kan de frietjes naar keuze extra pit geven met smaakmakers zoals Vadouvan, Ras El Hanout of Espiece d' Espelette.  Je kan ook verse kruiden gebruiken zoals oregano, tijm, rozemarijn, ...

Serveer dit bakje friet met gezonde ketogene mayonnaise of een tartaarsaus (zie recept hier onder) of een sausje op basis van amandelyoghurt.

Maak ook eens de KPNI Foodie pastinaakfrietjes!

Recept - Groentefrietjes met tartaarsaus

Groentefrietjes (voor 4 porties):

 • 800g in frietjes gesneden knolselder, winterwortel, gele winterwortel en koolraap
 • kokosolie
 • snuifje zeezout

Verwarm de oven op 220°C.  Meng de groentefrieten met 3-4 eetlepels gesmolten kokosolie en verspreid ze op een bakpapier beklede bakplaat. Bak 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Schep tussendoor om.

Voeg wat zeezout toe en serveer onmiddellijk met een gezonde mayonnaise of andere dipsaus.

Om de groentefrietjes extra pit te geven, kan je ze op smaak brengen met wat vadouvan kruiden. Of kies voor verse kruiden en combineer met enkele blaadjes tijm, oregano, ....

Tartaarsauce:

 • keto mayonnaise 100 g
 • sjalot1
 • gesnipperde peterselie10 g
 • gesnipperde bieslook10 g
 • gesnipperde dragon5 g
 • kleine zure augurken (op azijn)20 g
 • kappertjes1 eetlepel
 • peper
 • zout

Vertrek van verse keto mayonnaise als basis.  Vermeng alle ingrediënten.  Kruid goed af met peper en zout. Proef en voeg eventueel wat citroensap toe.

Print dit recept