Eerlijk zoet

Ijslollies

25/08/'16

Ijslollies zelf maken? Gezellig, gezond en heerlijk!

Ik vind het leuk om samen met mijn kinderen in de keuken aan de slag te gaan. Zij vinden het ook schitterend om mama's assistent te zijn. Onder 2 voorwaarden: het mag niet te moeilijk zijn en het moet verleidelijk lekker zijn.  Deze kleine, snoeperig ijslollies zijn letterlijk en figuurlijk om je vingers bij af te likken!  Enthousiaste hulpkoks verzekerd!

Je kan deze lollies bereiden met kokosmelk of kokosyoghurt. Kies gewoon waar jij en je kids het meest blij van worden.  Wat het soort fruit betreft, kan je in principe ook kiezen.  Maar je kiest natuurlijk, zoals eerder vermeld, beter voor fruit met een laag fructosegehalte en een lage glycaemische lading (ananas,bessen, bramen, kiwi, ... ) om je bloedsuikerspiegel niet te snel te laten stijgen. Zo vermijd je die suikerdip en het snel terugkerend hongergevoel wat op zijn beurt anders leidt tot een hogere vetopslag.

Het frisse van de munt en het knapperige van de pistache geven een leuke twist aan de fruitige ijslollie.

De kokosyoghurt kan je zelf maken maar heb je weinig tijd dan kan je deze ook in de winkel kopen. Let er wel op dat je pure kokosyoghurt neemt! Ik ben grote fan van Coco start van Abbot Kinney’s: heerlijke volle yoghurt puur, gefermenteerde kokosmelk zonder additieven.

Recept - Ijslollies

Was en mix alle fruitssoorten apart.  Je kan het fruit ook prakken met een vork. Meestal zeef ik alle harde stukjes er nog eens uit, dat geeft een prettiger mondgevoel.  Doe een handvol muntblaadjes in een vijzel en maal fijn, voeg enkele druppels citroensap toe en (optioneel) 1 theelepel kokosbloesemsuiker*.  Vijzel fijn en zet opzij. Neem de vormpjes bij de hand. Tegenwoordig zijn er allerlei vormpjes te koop om ijs te maken. Vul de vormpjes met een laagje pistachenoten, dan een laagje kokosyoghurt, dan enkele druppels muntsap, dan een laagje fruit en herhaal dit tot de vormpjes vol zijn.  Haal er even kort door met een stokje om een mooi effect te bekomen.  Zet voor 4 uur in de vriezer.

* Opgelet! Dit recept bevat wat kokosbloesemsuiker. Het kan ook zonder.

Print dit recept