Ontbijt

Keto Brood

18/11/'18

Een gezond brood, bestaat dit wel?

Arm brood, het heeft een slechte reputatie! Ons dagelijks brood wordt reeds vanuit verschillende hoeken belasterd: slechte bron van koolhydraten, hoog in gluten en gliadine, vaak vergezeld van suiker of fructose- glucosestroop.

Maar er moet toch een gezond brood zijn dat lekker is EN ons immuunsysteem niet extreem belast?

Natuurlijk wel! Zeker wanneer een brood met de juiste basisingrediënten gemaakt is: zonder tarwe, gluten, suiker en melkeiwit. Dan kunnen wij perfect dagelijks enkele sneetjes vers gebakken brood hebben.

Het probleem met glutenvrije producten die op de markt beschikbaar zijn, zit dus in de soort melen die gebruikt worden. In een klassiek glutenvrij assortiment kiest men vaak voor andere immuunsysteem belastende basismelen uit aardappel-, rijst- en maïszetmeel. Wat natuurlijk ook nefast is voor ons darmmicrobioom en immuunsysteem. Maar ook het gehalte aan fructose- glucosestroop maakt van ons "klassiek" dagelijks brood echt een ontstekingsbom en duwt onze suikerstofwisseling tot ongeziene pieken.

Daarom heb ik mijn Pain PNI broodmix ontwikkeld. Mijn broodmix bestaat uit meel van geel lijnzaad, konjac wortel en tapioca (maniokwortel). Deze meelsoorten zijn veel minder belastend voor ons immuunsysteem. Er worden ook in geen zoetstoffen aan deze Pain PNI toegevoegd.

"De gezonde Pain PNI broodmix  bevat enkel goede meelsoorten uit zaden en knollen en bevat geen toegevoegde suikers."

Je kan ook eindeloos variëren met de Pain PNI broodmix.  Vandaag heb ik een heerlijk krokant broodje gebakken met extra ontstekingsremmende ingrediënten uit de juiste vetzuren. Deze haalde ik uit noten (alfalinoleenzuur of omega-3 vetzuren), olijven en olijfolie (omega-9 vetzuren).

Zo wordt uw KPNI broodje een echt keto brood, vol van de goede juiste vetzuren, om zo ook uw omega-6/3 verhouding weer in balans te brengen en zo ook laaggradige ontstekingen te helpen beëindigen.

Recept - Keto Brood

Nodig:

  • 2 eieren
  • 30 ml olijfolie (bestel nu)
  • 50 ml lauw water
  • 1 Pain PNI broodmix (bestel nu)
  • 5 groene/zwarte olijven zonder pit
  • handvol noten (macadamnia, walnoten, paranoten) (bestel nu)

Klop de eitjes goed los tot een schuimige massa. Voeg het water en de olijfolie toe.  Vermeng de Pain PNI broodmix onder het mengsel tot een gladde massa.  Snijd 5 olijven in schijfjes en hak een handvol noten grof. Voeg toe aan het deeg. Dek af met een keukenhanddoek. Laat minstens een kwartier staan op een warme plaats. Vorm (met natte handen) een bol . Probeer het brood het brood niet meer te kneden. Leg op een vel bakpapier. Bak gedurende 45 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°C.

 

Print dit recept