Ontbijt

Keto tuna on toast

20/02/'19

Met deze blog wil ik jullie aantonen dat een gezonde lunch ook heel eenvoudig en snel klaar kan zijn.  Meestal ga ik 's morgens nuchter lopen en sla ik mijn ontbijt over.  Tegen de middag, na een intense voormiddag op kantoor hebben mijn lichaam en voornamelijk mijn hersenen terug nood aan juiste voeding. (Lees meer over juiste vettenvetverbranding en brainfood

Meestal is er op de middag niet veel tijd over om een uitgebreide menu te bereiden.  Dus moet de bereiding snel gaan, wil ik nog kunnen genieten van mijn eerlijke KPNI lunch. 
Een gouden regel om snelle en gezonde maaltijden te kunnen bereiden: zorg dat je de juiste, gezonde ingrediënten in huis hebt.

Olijfolie, balsamico azijn, mosterd, tonijn in blik zijn ingrediënten die ik steeds in mijn voorraadkast heb staan.  Evenals avocado en rode ui: twee onmisbare gezonde producten die ik altijd in huis heb om een snelle en smaakvolle hap te kunnen bereiden. Met deze ingrediënten maak ik een gezonde ketogene tonijnsalade vol goede vetzuren. Deze keer met amandelyoghurt als basis.  Heb je geen amandelyoghurt in huis, dan kan je deze vervangen door 2 el  keto mayonaise.  

Op mijn vensterbank staan ook altijd kiemzaden te groeien.  Het zijn vooral de kinderen die het zo leuk vinden om ze elke dag wat water te geven en te zien groeien tot voedzame microgroentjes.  Kiemgroenten zijn lekker knapperig en super gezond. Ze zitten boordevol mineralen, vitaminen, eiwitten, enzymen en antioxidanten. Kiemgroenten stimuleren sterk onze celgroei en het herstel van weefsel.

 

Recept - Keto tuna on toast

Meng de tonijn met de mosterd, olijfolie, azijn en amandelyoghurt.  Beleg de zadencracker royaal met de tonijnsalade, enkele schijfjes avocado en rode ui. Werk af met je zelf gekweekte kiemgroenten.

Print dit recept