Soep

Pompoen Saffraan soepje

27/10/'20

Heerlijk pompoensoepje, geserveerd met wat jeta (vegan notenkaas op basis van amandelen) (lacosevrij) van Jay&Joy met Oerbrood (gluten-, maïs- en rijstzetmeelvrij).

Een gezond kopje soep vol vezels uit groenten en noten!  En de herfst kan beginnen...

Waarom pompoen zo gezond is lees je in mijn blog Pompoenseizoen , Hartverwarmende pompoensoep

Vandaag gebruik ik saffraan bij het pompoensoepje, wat een heerlijke smaakcombinatie is! Saffraan is heel gezond. De meest indrukwekkende gezondheidsvoordelen van saffraan zijn het vermogen om je ademhaling te verbeteren, het spijsverteringsstelsel te optimaliseren, pijn te elimineren, je slaap te verbeteren, bloeding te verminderen, de gezondheid van je hart en je bloedsomloop te verbeteren, diabetes te voorkomen, botten te versterken en je immuunfunctie te verbeteren. Ook blijkt uit onderzoek dat saffraan (supplementen) effectief kan zijn bij de behandeling van een lichte tot matige depressie.  Redenen genoeg om meer saffraan in de keuken te gebruiken.

Strooi wat pompoenpitten over de soep. En kruimel wat jeta over de soep. Die gaat mooi smelten en een zacht zurige toets geven aan de soep. Jeta is een vegan kaas op basis van amandelen.  Puur gefermenteerde amandelen, niets anders.  Wij, KPNI Foodies, beperken de inname van lactose en zoeken naar alternatieven. Tijdens onze zoektocht vinden we vaak alternatieven voor kaas (vb vegan mozarella, vegan kaas, ...) waarin aardappelzetmeel of rijst verwerkt is.  Probeer dit te vermijden en een alternatief te vinden enkel op basis van noten, gefermenteerde culturen, zout en kruiden en geen andere toevoegingen.   Jeta van Jay&Joy past perfect op onze KPNI menu.

Smakelijk!

 

Recept - Pompoen Saffraan soepje

Nodig:

1 Pompoen
enkele draadjes saffraan
2 uien
2 teentjes look
Water of kipbouillon of groentenbouillon
Peper/Zout

Schil de pompoen en verwijder de zaden.  Snijd het de pompoen in gelijke stukken.   Stoof wat ui en look aan. Voeg de pompoenstukken toe. Laat even kort aanstoven.  Voeg wat water (of bouillon) toe tot de pompoenstukken net niet onder staan.   Voeg de saffraandraadjes toe.  Laat 15 minuten op een matig vuur verder pruttelen.  Mix tot een gladde soep.

Serveer met wat pompoenpitten, decoreer met enkele extra draadjes saffraan. Verkruimel wat notenkaas over de soep. Serveer met Oerbrood.

Enjoy!

Print dit recept